Edition Allegro Musik
För angenäma musikupplevelser
Logotype EAM HB
Till innehåll

Aktuella konserter

Konserter

Konsertproduktioner med melodi, genuin sång och texter med äkta innehåll
Den styrande målsättningen för verksamheten i Edition Allegro Musik HB är att skapa angenäma och berikande upplevelser i musikens värld för såväl publik som utövare. Aktiviteter i många olika former bedrivs för att nå fram till just detta. Hit hör bland annat produktion av radioprogram, föredrag, artiklar i tidskrifter och konsertprogram, nyheter och evenemangsinformation, forskning och utbildning och sist men inte minst att producera konserter och musikteater.

Inom sistnämnda område är vårt mål att skapa det som har kommit att bli alltmera efterlängtat av stora grupper musikälskare, nämligen konsertprogram där ledorden är melodi, genuin sång, texter med äkta innehåll och ett varmt, generöst och respektfullt bemötande av publiken.

Det är med stor glädje som vi nu successivt presenterar en rad konsertprogram som kännetecknas av just detta, program som vill skapa angenäma och bestående minnen från livsglädjens musik och musikteater.

Varmt välkommen att kontakta oss på telefon 070-543 76 14 eller info@allegromusik.se för mera information, prisuppgift och bokning av de program som presenteras här nedan. Klicka gärna på bilderna här på sidan för större format.

Bilden till vänster: Einzi Stolz tillsammans med Eva och Bo Magnusson. Bilden ovan till höger: Eva Magnusson och Erik Ström i kommande konsertprogram. Båda bilderna: Edition Allegro Musik HB.
(2024-07-02)

Robert Stolz und Bruno Hardt-Warden "Stiefmütterchen" aus "20 Blumenlieder". Eva Magnusson und Anders Wadenberg. Video: Edition Allegro Musik HB. 2024-05-04.
20 Blumenlieder tonsatta av Robert Stolz i konserter med Eva Magnusson, Erik Ström och Anders Wadenberg
Kompositören Robert Stolz, född i Graz, Österrike år 1880 kom att bli Wienermusiken siste store mästare. Hans opusförteckning upptar cirka 1300 verk. Han komponerade musiken till femtio operetter och sångspel och hans musik finns i ett hundratal filmer. Sin första fonografiska inspelning gjorde Stolz 1904 och den trehundrade och sista 1975. Stolz var också en av 1900-talets främsta och mest uppskattade dirigenter. Robert Stolz gick bort 1975.

1928 hade Robert Stolz nått fram till det som skulle bli hans opus 500. I det här femhundrade verket ville han i finstämd musikalisk klädedräkt fånga människans mångskiftande både yttre och inre särdrag. Till sin hjälp tog han varelser i det rika utbud som naturen bjuder på, tjugo blommor, var och en med sin unika karaktär. Till dessa musikaliska karaktärer satte lyrikern Bruno Hardt-Warden fängslande texter, sedermera med tillägg av Günter Loose.
Eva Magnusson, sopran nära förbunden med familjen Stolz och hedrad med The International Robert Stolz Society Diploma Of Honor, Erik Ström, baryton och Anders Wadenberg, pianist - tre personligheter med ett erfarenhetsrikt förflutet på sångens, musikens och musikteaterns tiljor, har nu samlats för att  levandegöra den skatt som Robert Stolz skapade med sångcykeln 20 Blumenlieder och ge den en vän plats i människornas hjärtan.

Till konsertprogrammet hör en 32-sidig programbok som innehåller samtliga blommor målade i akvarell av Eva Magnusson samt fakta om sångcykeln och dess upphovspersoner och texterna till samtliga sånger med korta kommentarer på svenska. Välkommen att klicka på bilderna här nedan för att i större format se exempel på några sidor i programboken. Boken kostar 50 SEK inkl. moms alternativt ingår i biljettpriset till konserter. (2024-07-02)

Låt hjärtat va' me'! - Pärlor från scen och cabaret
Två av landets verkliga operett- och musikalveteraner, de mångsidiga Eva Magnusson och Roger Janson, med omfattande sång-, skådespelar- och dansförflutet i bland annat Stockholms Operettensemble, bjuder i programmet Låt hjärtat va' me' scen-, cabaret- och filmmusikpärlor från anno dazumal.

Smäktande toner, charmerande texter och tjusiga dräkter. För ädelt ackompanjemang svarar ackordeonvirtuosen Esbjörn Ferm. Konsertprogrammet är anpassningsbart till de flesta typer av lokaler med eller utan scen.

Klicka gärna på bilderna här nedanför och till höger för större format.

Säg det i toner! - En färgrik melodibukett i livsglädjens tecken
I en tid som denna är det en stor glädje att få bjuda på en färgrik musikalisk bukett i livsglädjens tecken och en stund som vi hoppas skall skänka värme och hugnad i allas hjärtan. Säg det i toner! - Ett strövtåg i operettens, musikalens, film- och wienermusikens världar.

De som har nöjet att få bjuda på den vackra buketten är Eva Magnusson, lyrisk sopran med bland andra Nicolai Gedda som lärare. Eva har uppträtt i ett flertal operett– och musikalroller i mer än två tusen musikteaterföreställningar, bland annat i Stockholms Operettensemble. Till ackompanjemang av allt från ackordeon, piano, musikkår till stor symfoniorkester har Eva också medverkat i ett stort antal konserter.

Eva ackompanjeras i programmet av Esbjörn Ferm, utbildad hos bland andra Erling Grönstedt. Andrew Walter-stipendiat och nordisk mästare i  kvartettspel på dragspel. Flitigt anlitad som solist och i olika ensembler inklusive symfoniorkester.

Konsertprogrammet är anpassningsbart till de flesta typer av lokaler med eller utan scen.

Klicka gärna på bilden till höger för större format.

Roger Janson och Eva Magnusson med operett- och musikal i serien Plats På Scen Live!
Jo,  det är sant! Två av landets verkliga operett- och musikalveteraner har återförenats i en ny produktion! Det är Eva Magnusson och Roger Janson med omfattande sång-, skådespelar- och dansförflutet i bland annat Stockholms Operettensemble som bjuder på efterlängtad operett och musikal - livsglädjens musikteaterformer. För ackompanjemanget svarar pianovirtuosen Anders Wadenberg. Smäktande  toner, charmerande texter, härlig dialog och tjusiga dräkter utlovas. Konsertprogrammet är anpassningsbart till de flesta typer av lokaler med eller utan scen. Välkommen att klicka på bilderna för att se dem i större format!

In Wien gibt's manch winziges Gasserl - Ett konsertprogram om och med Wienerlieder av Robert Stolz
En produktion i vår andas målsättning med titeln In Wien gibt's manch winziges Gasserl och med musik av wienermusikens Altmeister Robert Stolz. Få företeelser i den musikaliska världen är så fyllda av verkligt liv och genuin musik som Wienerlieder. Och få har komponerat musiken till så många av dessa som Robert Stolz. Många av dem har rönt sådan folklig kärlek att de fått en plats i folkmusikens värld. Andra tillhör ännu de oupptäckta klenodernas sfärer. I konsertprogrammet In Wien gibt's manch winziges Gasserl finns ett urval vackra och tänkvärda Lieder från båda dessa världar.

Medverkande är Eva Magnusson, sopran, Markus Norrman, baryton, Ola Ottosson, piano och Bo Magnusson, manus och moderation. Konsertprogrammet är anpassningsbart till de flesta typer av lokaler och scener. Välstämt piano erfordras.
  

Edition Allegro Musik HB | Regattakajen 10 | 120 71 Stockholm
070-543 76 14 | +46(0)70 543 76 14
Org.nr: 916622-3413
Publicerad den 28 juli 1999 | Nypublicering den 28 mars 2013
Senast ändrad den 10 juli 2024
© Copyright Edition Allegro Musik HB 1999-2024
Tillbaka till innehåll