Edition Allegro Musik
För angenäma musikupplevelser
Logotype EAM HB
Till innehåll

December 2023

Nyheter > Arkiv 2023
Adventsöppning med mycket värmande och vacker sång i Råsunda kyrka lördagen den 2 december
Vid en välbesökt sångandakt i Råsunda kyrka, Solna församling öppnade Råsunda kyrkas barnkörer under ledning av Kerstin Ytterberg, organist i Solna församling, lördagen den 2 december 2023 porten till den tid, Adventstiden, då vi förbereder oss inför Julen. Gästande sångsolist var Eva Magnusson som bland annat framförde Dotter Sion av Georg Friedrich Händel.
(2023-12-02)
Stämningsfull Adventsgudstjänst i Slottskapellet vid Militärhögskolan Karlberg
Vid Militärhögskolan Karlberg, med hemvist i Solna församling, inleddes Adventstiden 2023 med gudstjänst i skolans vackra Slottskapell. Den mycket välbesökta gudstjänsten, fylld av värme och gemenskap, ägde rum söndagen den 3 december och den leddes av slottspastorn och kyrkoherden i Solna församling Niklas Lång. Sielasörjare var Linnea Mattisson. För solosång svarade sopranen Eva Magnusson och solist på trumpet var Martin Lood. För musikalisk ledning och orgelspel svarade Kerstin Ytterberg, slottskantor och organist i Solna Församling. Efter Adventsgudstjänsten bjöds besökarna på kyrkkaffe i den vackra slottsmiljön.

Välkommen att klicka på valfri bild här till vänster för att se den i större format och sedan bläddra vidare bland bilderna. Samtliga bilder: Edition Allegro Musik HB.
(2023-12-03)
Eva Magnusson och Roger Janson med Mattias Jansson i Knö dej in i scen- och cabaretproduktionen Låt hjärtat vá mé
Efter premiärsuccén i augusti 2023 och därpå följande mycket uppskattade föreställningar med scen-, cabaret- och filmmusikprogrammet Låt hjärtat vá mé fortsätter nu två av landets verkliga operett- och musikalveteraner med fler föreställningar! Det är de mångsidiga Eva Magnusson och Roger Janson med omfattande sång-, skådespelar- och dansförflutet i bland annat Stockholms Operettensemble som bjuder på scen-, cabaret- och filmmusikpärlor från anno dazumal. Närmast fredagen den 9 februari 2024 kl 13:30 på den gemytliga Rioträffen, Sandhamnsgatan 4, Stockholm. För ackompanjemang svarar då dragspelsvirtuosen Esbjörn Ferm.
Ett av inslagen i föreställningen är sången Knö dej in med musik och originaltext av Fred W. Leigh och Charles Collins och svensk text av Sten-Åke Cederhök. Välkommen att se och höra ett smakprov här ovan från en föreställning i Almunge i november 2023.
(2023-12-04)
Operettklenod av Felix Körling i Plats På Scen! den 8 december 2023
Den för sina tonsättningar av barnvisor berömde svenske tonsättaren Felix Körling (1864-1937) komponerade också operetter på 1910- och 1920-talet. Den första kom till 1912 och har titeln Guldgrufvan. Första uppsättningen uppfördes på Oscarsteatern i Stockholm. 1912 spelade också Thérèse och Oscar Ralf in en duett från operetten och den här klenoden bjuder programvärden Bo Magnusson lyssnarna på i Plats På Scen! den 8 december 2023. Och dessutom ännu en klenod med det äkta sångarparet Ralf. Nämligen en duett med titeln Die Dorfmusik från en operett som hade Sverigepremiär den 8 juli 1911 på Djurgårdsteatern i Stockholm. Operettens svenska titel är Huller om buller och den tyska originaltiteln Polnische Wirtschaft. Operettens musik är komponerad av Jean Gilbert. Tre av de medverkande 1911 i Huller om buller syns på bilden till höger: Sickan Castegren, Oscar Textorius och Ivar Kåge.

I övrigt i programmet bland annat flera inslag från operetter av Nico Dostal, gitarristen Chet Atkins med för årstiden passande Snowbird och så Kerstin Härröd med den evigt gröna Fascination som med Karin Wolgasts svenska text fick titeln Det är premiär.

Detaljerade uppgifter om musikinnehållet i upplagan och många bilder här >>. Kanal och tid: Radio Viking 101,4 MHz och på Internet www.radioviking.se fredagen den 8 december 2023 kl 12:00 - 12.46. Repris söndagen den 10 december kl 12:00 - 12.46.

Programmet finns i programarkivet på www.radioviking.se till och med den 16 december 2023. Det kan också från och med den 9 december avlyssnas genom att använda en ljudspelare här intill. Ljudspelaren finns då också på sidan med det detaljerade musikinnehållet här >>.
(2023-12-07)
I radioserien Plats På Scen! 15 december 2023 om Ernst Rolfs Chinarevy 1930 och hans medverkan i Hollywoodfilmen Paramount On Parade samma år
1928 invigdes Chinateatern vid Berzelii park i Stockholm. Den utformades för att vara lämpad både som biograf och teater. Vid invigningen visades stumfilmen Anna Karenina med Greta Garbo i huvudrollen. Året efter invigningen och de följande två åren använde sångaren, skådespelaren och revykungen Ernst Rolf Chinateatern för sina sommarrevyer. I anslutning till Rolfs Chinarevy 1930 gjorde Rolf och hans dåvarande fästmö Tutta Berntzen en resa till Hollywood med syfte att få fotfäste i den internationella filmvärlden. För Rolf blev det en liten roll i filmen Paramount On Parade, en megafilm från bolaget där framtidens ljudfilmsstjärnor fick visa upp sig i korta avsnitt. Någon Hollywoodkarriär blev det nu inte för Ernst Rolf utan återresa till Sverige och arbete med Chinarevyn sommaren 1931. Om detta berättar programvärden Bo Magnusson i Plats På Scen! den 15 december 2023 och låter lyssnarna få höra ett sångligt inslag med Ernst Rolf från Chinarevyn 1930 - Den sötaste flickan i Norden av Jules Sylvain och Gösta Stevens.

I övrigt i programmet bland annat, och med anknytning till Hollywood, Deanna Durbin med Robert Stolz-sången Waltzing In The Clouds i den rikt Oscars-nominerade filmen Spring Parade och Max Hansen i Vasateaterns uppsättning 1937 av Axel i sjunde himlen, en operett av Ralph Benatzky med huvudrollsinnehavarinnan Gloria Mills parodierande Hollywoodstjärnan Greta Garbo.

Detaljerade uppgifter om musikinnehållet i upplagan och många bilder här >>. Kanal och tid: Radio Viking 101,4 MHz och på Internet www.radioviking.se fredagen den 15 december 2023 kl 12:00 - 12.46. Repris söndagen den 17 december kl 12:00 - 12.46.

Programmet finns i programarkivet på www.radioviking.se till och med den 23 december 2023. Det kan också från och med den 16 december avlyssnas genom att använda ljudspelaren här intill. Ljudspelaren finns också på sidan med det detaljerade musikinnehållet här >>.
(2023-12-15)
När det lider mot Jul! - Lucia- och Julmusik på Ersta diakonis Susannahemmet
I värmande gemenskap med en stor och tacksam publik på Ersta diakonis äldreboende Susannahemmet i Segeltorp bjöd Eva Magnusson och Roger Janson med ackompanjemang på ackordeon av Esbjörn Ferm fredagen den 15 december 2023 på ett stort knippe av jultidens vackraste och mest älskade sånger och melodier. Hjälpsam och charmerande värd var Rose-Marie Jansson.

En God Jul och ett Gott Nytt År tillönskas alla boende och all personal på Susannahemmet i Segeltorp!

Välkommen att klicka på valfri bild för att se den i större format och sedan klicka vidare bland övriga bilder. Bilder: Edition Allegro Musik HB.
(2023-12-16)
Säsongsavslutning med julmusik i Radio Vikings programserie 78 på 60
Radioserien 78 på 60, där programvärden Gunnar Nilsson presenterar och spelar svenska 78-varvsskivor med Bo Magnusson som bisittare för att hålla 78-varvsspelarna i trim, är en av Radio Vikings längsta. Vid säsongsavslutningen 2023 den 20 december kl 10:00-10:46 nuddar antalet sända program 900-strecket. Och i årets sista program bjuds lyssnarna på idel ädel julmusik från 1900-talets första hälft. Repris måndagen 25 december kl 10:00-10:46. Radio Viking sänder på 101,4 MHz och på www.radioving.se.

Alla 78 på 60-lyssnare tillönskas en God Jul och ett Gott Nytt År!
(2023-12-19)
2023 års sista upplaga i radioserien Plats På Scen!
I det avslutande programmet 2023 i radioserien Plats På Scen! med tema operett, musikal och filmmusik bjuder programvärden Bo Magnusson på en rad julmusikklenoder som till exempel Ludwig Grubers Stilla natt, heliga i en inspelning från 1919 med inledande kyrkklockors klang och sedan sång av Ralf-kvartetten med bland andra de berömda sångarbröderna Oscar och Einar Ralf. Till ackompanjemang av Karlbergs Musikkårs Slottsensemble under ledning av Peter Göthe framför Eva Magnusson Gustaf Nordquists Jul, jul, strålande jul.

Detaljerade uppgifter om musikinnehållet i upplagan och bilder här >>. Kanal och tid: Radio Viking 101,4 MHz och på Internet www.radioviking.se fredagen den 22 december 2023 kl 12:00 - 12.46. Repris måndagen den 25 december kl 12:00 - 12.46.
Programmet finns i programarkivet på www.radioviking.se till och med den 13 januari 2024. Det kan också från och med den 23 december avlyssnas genom att använda ljudspelaren här intill. Ljudspelaren finns också på sidan med det detaljerade musikinnehållet här >>. Välkommen att klicka på bilderna för större format.
Alla lyssnare tillönskas en God Jul och ett Gott Nytt År!
(2023-12-21 Rev 2023-12-22)
Karlbergs Musikkår med uppskattad julkonsert på Militärhögskolan Karlberg
I närvaro av överste Roger Nilsson, chef Militärhögskolan Karlberg och övrig skolpersonal genomförde Karlbergs Musikkår under ledning av Peter Göthe och med sopranen Eva Magnusson som sångsolist den 20 december 2023 en festlig och mycket uppskattad konsert i skolans restaurang. Konserten ägde rum i anslutning till skolkadetternas traditionella jullunch. Bland det numera stora antalet kadetter på Militärhögskolan ledde musiken och sången till hög stämning, mycket applåder och här och var till och med ansatser till dans i kön in till den väntande julbuffén.

Konsertprogrammet innehöll såväl marschklassiker som till exempel Narvamarsch, Militärhögskolans förbandsmarsch, och Ivar Widners Vår flotta och julsångsklenoder som Sibelius julvisa, När juldagsmorgon glimmar, Gläns över sjö och strand och Jul, jul, strålande jul.
(2023-12-21)
Musik i juletid - Julmusik på Ersta diakonis Parkinsonboende och äldreboende i Näsbypark
I värmande gemenskap med en tacksam publik på Ersta diakonis Parkinsonboende och äldreboende i Näsbypark bjöd Eva Magnusson och Roger Janson med ackompanjemang på ackordeon av Esbjörn Ferm onsdagen den 20 december 2023 på såväl ett knippe evigt gröna sånger från scen och cabaret på temat Låt hjärtat vá mé som några av jultidens vackraste och mest älskade sånger och melodier. Mycket hjälpsam och uppskattad värd på boendet var Charlotte Staffas Svensk.

En God och Fridfull Jul och ett Gott Nytt År tillönskas alla boende och all personal på Parkinsonboendet och äldreboendet i Näsbypark!

Välkommen att klicka på valfri bild för att se den i större format och sedan klicka vidare bland övriga bilder. Bilder: Edition Allegro Musik HB.
(2023-12-22)
Vi önskar er alla en God och Fridfull Jul
och ett Riktigt Gott Nytt År 2024!
Wir wünschen Ihnen alle Frohe Weihnachten
und ein Glückliches Neues Jahr 2024!
We wish you all a Merry Christmas
and a Happy New Year 2024!
Gott Nytt År 2024!
    
    
    
Edition Allegro Musik HB | Regattakajen 10 | 120 71 Stockholm
070-543 76 14 | +46(0)70 543 76 14
Org.nr: 916622-3413
Publicerad den 28 juli 1999 | Nypublicering den 28 mars 2013
Senast ändrad den 13 juni 2024
© Copyright Edition Allegro Musik HB 1999-2024
Tillbaka till innehåll