Edition Allegro Musik
För angenäma musikupplevelser
Logotype EAM HB
Till innehåll

November 2023

Nyheter > Arkiv 2023
Blåsmusikfest med Karlbergs Musikkår
Torsdagen den 16 november kl 19:00 är det dags för ny blåsmusikfest med Karlbergs Musikkår, Militärhögskolan Karlberg. Titel denna gång: Kungarop! Dirigent är Peter Göthe. Då Riddarhuset är stängt för renovering äger konserten denna gång rum i Frälsningsarméns vackra konsertlokal Hornsgatan 98 i Stockholm. Biljetter 200 kr på www.tickster.com eller Swish i kassan konsertdagen från kl 18:00.
(2023-11-02)
I radioserien Plats På Scen! om musikalen Calamity Jane i nyuppsättning med Cradley Heath Amateur Operatic Society - CHAOS - Stourbridge, England
Musikalen Calamity Jane uruppfördes 1961 och bygger på en talpjäs med den verkliga kvinnosakskvinnan Martha   Jane Canary (1852-1903), mera känd som Calamity Jane. Talpjäsen blev film   1953 med Doris Day i huvudrollen. Som   motspelare har hon i filmen Howard Keel. Den på talpjäsen och filmen baserade musikalen har fått en hel del tillkommande musikaliska inslag. I Cradley strax väster om Birmingham i England finns ett synnerligen aktivt amatörteatersällskap - Cradley Heath Amateur Operatic Society - CHAOS - som mycket förtjänstfullt har iscensatt musikalen. Om detta berättar Bo Magnusson i Plats På Scen! den 3 november 2023 med inslag av musik från filmversionen av Calamity Jane. Dessutom i programmet om några andra aktuella musikteateruppsättningar.

Detaljerade uppgifter om musikinnehållet i upplagan och många bilder här >>. Kanal och tid: Radio Viking 101,4 MHz och på Internet www.radioviking.se fredagen den 3 november 2023 kl 12:00 - 12.46. Repris söndagen den 5 november kl 12:00 - 12.46. Programmet finns i programarkivet på www.radioviking.se till och med den 11 november 2023.
(2023-11-02 rev 2023-11-03)
Eva Magnusson och Roger Janson med Mattias Jansson i  Låt hjärtat vá mé
Efter premiärsuccén och därpå följande mycket uppskattade föreställningar med scen-, cabaret- och filmmusikprogrammet Låt hjärtat vá mé fortsätter nu två av landets verkliga operett- och musikalveteraner med fler föreställningar!

Det är Eva Magnusson och Roger Janson med omfattande sång-, skådespelar- och dansförflutet i bland annat Stockholms Operettensemble som fredagen den 17 november bjuder på scen-, cabaret- och filmmusikpärlor. Den här gången på Björkgården i Knutby. För ackompanjemang svarar piano- och dragspelsvirtuosen Mattias Jansson.
Skönklingande toner, slagfärdiga texter och tjusiga dräkter utlovas. Välkommen att klicka på bilderna för att se dem i större format!
(2023-11-04)
Om och med Bibi Johns i radioserien Plats På Scen!
I radioserien Plats På Scen! berättar programvärden Bo Magnusson om den framför allt i Tyskland mycket uppskattade och mångfacetterade Bibi Johns och bjuder på musikaliska inslag från några av hennes filmer. Från klarinettist och gitarrist i Vårat Gäng-orkestern på 1940-talet via stor fonogram- och filmkarriär, radio, TV, och musikal till aktad konstnärinna i våra dagar. Hör om hennes fascinerande liv!

I övrigt i programmet bland annat om Lunds Operettsällskaps uppsättning, den första svenska, av Die lustigen Nibelungen - De glada Nibelungarna - med musik av Oscar Straus och så om My Fair Lady på Stadttheater i Baden bei Wien med ljudillustrationer på svenska med Ulla Sallert och Lasse Lönndahl.

Detaljerade uppgifter om musikinnehållet i upplagan och många bilder här >>. Kanal och tid: Radio Viking 101,4 MHz och på Internet www.radioviking.se fredagen den 10 november 2023 kl 12:00 - 12.46. Repris söndagen den 12 november kl 12:00 - 12.46.

Programmet finns i programarkivet på www.radioviking.se till och med den 18 november 2023. Det kan också från och med den 11 november och en vecka framåt avlyssnas genom att använda en ljudspelare här intill. Ljudspelaren finns då också på sidan med det detaljerade musikinnehållet här >>.
(2023-11-09 red 2023-11-10)
Glittrande musik och läcker diné på Västerås Slott den 19 november 2023
I den magnifika och anrika RikssalenVästerås Slott stundar en av höstens stora konsertbegivenheter! En glittrande musikalisk eftermiddag i vänlig wiensk anda med den symfoniska Arosorkestern. Därtill svängig jazz med Arosorkesterns Swingband. Och musiken den avnjuts tillsammans med en av källarmästaren anrättad tallrik med läckra snittar serverad på vackert dukade bord med levande ljus. Sångsolister: Eva Magnusson, sopran och Markus Norrman, baryton. Dirigent: Helen Grönberg. Konsertmästare: Christer Norrman.

Biljetter 395 kr per person på www.tickster.se. Använd sökord Västerås eller Västerås Slott. Klicka gärna på bilderna till höger för större format.

Varmt välkommen till en angenäm eftermiddag på Västerås Slott den 19 november 2023!
(2023-11-12)
I Plats På Scen! Lys Assia med den allra första Eurovisionsschlagervinnaren
I radioserien Plats På Scen! upplaga nummer 733 den 17 november 2023 fortsätter programvärden Bo Magnusson berätta om Bibi Johns och bjuder på ett par av hennes mest framgångsrika inspelningar. Därefter övergång till Johns tidsmässigt parallella och mycket populära schweiziska sångerskan Lys Assia som 1956 framförde vinnarmelodin Refrain - Du goldner Traum aus meiner Jugendzeit i den allra första Eurovisionsschlagertävlingen. Tävlingen genomfördes i Lugano i Schweiz.

I övrigt i programmet bland annat om nyuppsättningen i december 2023 av Franz Lehárs operett Friederike på Stadttheater Baden bei Wien samt ett inslag från operetten med sång av Eva Serning. Vidare ett avsnitt från den 2023 på skivmärket cpo publicerade kompletta inspelningen av Paul Linckes första stora operettsuccé Frau Luna. Och så en födelsedagshyllning klädd i fanfar och musik till Marianne Andersson, en av de mest trogna lyssnerskorna under programseriens tjugoåriga historia.

Detaljerade uppgifter om musikinnehållet i upplagan och många bilder här >>. Kanal och tid: Radio Viking 101,4 MHz och på Internet www.radioviking.se fredagen den 17 november 2023 kl 12:00 - 12.46. Repris söndagen den 19 november kl 12:00 - 12.46.

Programmet finns i programarkivet på www.radioviking.se till och med den 25 november 2023. Det kan också från och med den 18 november och en vecka framåt avlyssnas genom att använda en ljudspelare här intill. Ljudspelaren finns då också på sidan med det detaljerade musikinnehållet här >>.
(2023-11-18)
Fullsatt Rikssal på Västerås Slott när Arosorkestern med sångsolisterna Eva Magnusson och Markus Norrman bjöd in till festlig musikalisk salong
Den magnifika Rikssalen Västerås Slott med anor från 1200-talet var söndagen den den 19 november 2023 platsen för en av höstens stora begivenheter. Inför fulltalig och feststämd publik bjöd den symfoniska Arosorkestern under Helen Grönberg och orkesterns Swingband på glittrande musik från operettens, operans, filmens och wienermusikens världar. Och detta i den klassiska och eleganta musikaliska salongens form. Mycket uppskattade sångsolister var Eva Magnusson, sopran och Markus Norrman, baryton. Och musiken den avnjöts tillsammans med en av källarmästaren anrättad tallrik med läckra snittar serverad på vackert dukade bord med levande ljus. Den musikaliska salongens konferencier var Bo Magnusson. Välkommen att klicka på på bilderna här ovan för att se dem i större format. Samtliga bilder: Edition Allegro Musik HB.
(2023-11-20)
Eva Magnusson och Roger Janson med Mattias Jansson i nya föreställningar av Låt hjärtat vá mé!
Fredagen den 17 november 2023 hade operett- och musikalveteranerna Eva Magnusson och Roger Janson tillsammans med maestro Mattias Jansson på piano och ackordion den stora glädjen att med  föreställningar på Björkgården i Knutby och i Tabor-kyrkan i Almunge få bjuda en stor och uppskattande senior publik på pärlor från scen, cabaret, revy och film med programmet Låt hjärtat va' me'!

Fler föreställningar av programmet kommer framöver bland annat i Stockholm i början av 2024. Välkommen att klicka på bilderna här intill för att se dem i större format. Samtliga bilder: Edition Allegro Musik HB.
(2023-11-21)
I senaste upplagan av Plats På Scen! om Stephen Schwartz musikal Wicked
En av de två senaste decennierna mest spelade musikaler är Wicked med musik och sångtexter av Stephen Schwartz. Broadway-premiären ägde rum den 30 oktober 2003 på Gershwin Theatre i New York. I Plats På Scen! den 24 november 2023 berättar programvärden Bo Magnusson om en upplevd föreställning nyligen och bjuder lyssnarna på musik och sång från 2003 års originalinspelning av musikalen.

I övrigt i programmet bland annat en unik inspelning av en sång som finns i den franske kompositörens Roger Dumas operett Ignace från 1935. Operetten blev film 1937 och en betydelsefull språngbräda i karriären för den folkkäre franske skådespelaren och sångaren Fernandel med det fullständiga namnet Fernand Joseph Désiré Contandin.

Detaljerade uppgifter om musikinnehållet i upplagan och många bilder här >>. Kanal och tid: Radio Viking 101,4 MHz och på Internet www.radioviking.se fredagen den 24 november 2023 kl 12:00 - 12.46. Repris söndagen den 19 november kl 12:00 - 12.46.

Programmet finns i programarkivet på www.radioviking.se till och med den 2 december 2023. Det kan också från och med den 25 november och en vecka framåt avlyssnas genom att använda en ljudspelare här intill. Ljudspelaren finns då också på sidan med det detaljerade musikinnehållet här >>.
(2023-11-22)
Sing Along Adventspecial i Råsunda kyrka lördagen den 2 december kl 16:00
Under ledning av Kerstin Ytterberg, organist i Solna församling, öppnar Råsunda kyrkas barnkörer lördagen den 2 december 2023 kl 16:00 porten till den tid, Adventstiden, då vi förbereder oss inför Julen. Porten öppnas med en Sing Along Adventspecial. Gästande sångsolist är Eva Magnusson, sopran. I Adventspecialen får besökarna, förutom vacker sång, uppleva ett av världens största julpaket med hemligt innehåll! Råsunda kyrka har adress Förrådsgatan 26, Solna. Närmaste tunnelbanestation är Näckrosen på blå linjen. Klicka gärna på bilderna ovan för större format.
(2023-11-29)
Om och musik från operettrariteter av Joseph Beer i Plats På Scen! den 1 december 2023
Kompositören Joseph Beer föddes 1908 i Chodorow, en ort i närheten av Lviv i nuvarande västra Ukraina. I Lviv fick han sin grundläggande musikaliska utbildning och fortsatte sedan studierna vid Staatsakademie und Hochschule für Musik und darstellende Kunst in Wien varifrån han 1930 utexaminerades med högsta betyg. Beer arbetade sedan som dirigent i Österrike och sammanträffade där av en händelse med den framstående operettlibrettisten Fritz Löhner-Beda. Detta ledde till ett samarbete som resulterade i två framgångsrika operetter, Der Prinz von Schiras 1934 och Polnische Hochzeit 1937. Båda operetterna föll i och med händelserna i Tyskland på 1930-talet och det följande andra världskriget i glömska. Under senare år har de återuppväckts och med början den 16 december 2023 uppförs Der Prinz von Schiras på Theater Regensburg i Regensburg och det är den första uppsättningen i Tyskland sedan operetten kom till 1934.

I Plats På Scen! den 1 december 2023, upplaga nummer 735, bjuder programvärden Bo Magnusson på ett unikt musikaliskt inslag från Der Prinz von Schiras med orkester och solist från teatern i Regensburg. I programmet även ett inslag från Polnische Hochzeit. I övrigt bland annat ett inslag från den av Robert Stolz komponerade operetten Trauminsel som under festspelen 1962 i Bregenz spelades på den stora sjöscenen vid Bodensjön. I programmet hörs också Deanna Durbin och Judy Garland.

Detaljerade uppgifter om musikinnehållet i upplagan och många bilder här >>. Kanal och tid: Radio Viking 101,4 MHz och på Internet www.radioviking.se fredagen den 1 december 2023 kl 12:00 - 12.46. Repris söndagen den 3 december kl 12:00 - 12.46.

Programmet finns i programarkivet på www.radioviking.se till och med den 9 december 2023. Det kan också från och med den 2 december och en vecka framåt avlyssnas genom att använda en ljudspelare här intill. Ljudspelaren finns då också på sidan med det detaljerade musikinnehållet här >>.
(2023-11-30)
    
    
    
Edition Allegro Musik HB | Regattakajen 10 | 120 71 Stockholm
070-543 76 14 | +46(0)70 543 76 14
Org.nr: 916622-3413
Publicerad den 28 juli 1999 | Nypublicering den 28 mars 2013
Senast ändrad den 13 juni 2024
© Copyright Edition Allegro Musik HB 1999-2024
Tillbaka till innehåll