Edition Allegro Musik
För angenäma musikupplevelser
Logotype EAM HB
Till innehåll

Juni 2014

Nyheter > Arkiv 2014

Välbesökt och stämningsfull Nationaldagskonsert i Västerås
I många år har Arosorkestern, symfoniorkestern i Västerås, bjudit på festlig Nationaldagskonsert. Så också i år, den 6 juni 2014, i härlig försommartid. Konserten genomfördes denna gång i den vackra Ansgarskyrkan inför en, och i välklingande allsång medverkande, fulltalig publik. Programmet bjöd på idel svenska klassiker och det avslutades traditionsenligt med Sveriges Nationalsång. Som sångsolister medverkade Eva Magnusson, sopran och Markus Norrman, baryton. Norrman bjöd bland annat på förnämliga tolkningar av Ragnar Althéns Land du välsignade och Wilhelm Stenhammars Sverige. En annan höjdpunkt var Magnussons framförande av Kristallen den fina tillsammans med Bo Grönberg i en soloinsats på saxofon. En välljudande blandad kör bidrog också till den festliga stämningen liksom den inspirerade konferencieren tillika dirigenten Helen Grönberg och, icke att förglömma, konsertmästaren Christer Norrman.

Välkommen att se bildspel till höger. (Klicka på fyrkanten med hakar i den mörka listen under översta bilden för att se bilderna i större format.)
(2014-06-08)

Missa inte praktfull blåsmusik i storslagen sekelskiftesmiljö lördagen den 14 juni 2014
Lördagen den 14 juni 2014 kl 19:00 bjuder Karlbergs Musikkår, Militärhögskolan Karlberg på festlig och praktfull blåsmusik i Halwylska Palatsets storslagna sekelskiftesmiljö. I programmet: Marscher, polkor, valser, svenska klassiker, operett- och folkmelodier med mera, och mycket från den tid för 100 år sedan då palatsets skapare och  blåsmusikvänner Wilhelmina och Walter von Hallwyl hade det som sin bostad. Sångsolister i konserten är Eva Magnusson, sopran och Erik Ström, baryton. Dirigent är Björn Ericson.

Biljettpriser: 250 kr (normal) och 200 kr (pensionär och studerande). Barn fritt inträde. Serviceavgift 25 kr tillkommer vid köp genom Ticnet.

Varmt välkommen!
(2014-06-09)

Hallwylska Museets storslagna innergård har fått tak
Hallwylska Museet mycket vackra innergård har i dagarna fått ett segeldukstak som radikalt förbättrar möjligheterna att genomföra konserter, teaterföreställningar och andra evenemang på gården. Taket har givits en estetiskt mycket tilltalande utformning och det är högt placerat så att byggnadens fasader, balkonger, fönster och utsmyckningar är väl synliga.

Välkommen att klicka på bilden till höger för att se den i större format.

Första större evenemang sedan taket kom på plats blir konserten, nu en vädersäkrad sådan, med Karlbergs Musikkår lördagen den 14 juni kl 19:00.
(2014-06-10)

Karlbergs Musikkår inledde sommarmusiken på Hallwylska Museet
I den något kylslagna men vackra lördagskvällen den 14 juni 2014 bjöd Karlbergs Musikkår, Militärhögskolan Karlberg på festlig och praktfull blåsmusik i Halwylska Palatsets storslagna sekelskiftesmiljö. Det omväxlande programmet innehöll marscher, polkor, valser, svenska klassiker, operett- och folkmelodier med mera, och mycket från den tid för 100 år sedan då palatsets skapare och  blåsmusikvänner Wilhelmina och Walter von Hallwyl hade det som sin bostad. Konserten markerade inledningen på den variationsrika sommarmusiken 2014 på Hallwylska Museet.

Konserten leddes excellent av den mycket välljudande musikkårens förstedirigent Björn Ericson. I samband med framförandet av marschen Gruss aus Wien fick Ericson motta alldeles särskilda hedersbetygelser och lyckönskningar från Clarissa Henry, dotter till marschens kompositör professor Robert Stolz.

För härliga sånginslag i konserten svarade Eva Magnusson, sopran och Erik Ström, baryton. Båda kommer senare i sommar att medverka i produktionen Med gäster på Värdshuset Vita Hästen på Hallwylska Museet.

För ett mycket uppskattat saxofonsolo i extranumret The Midnight Sun Never Sets svarade Lido Quartieri.

Programvärd i konserten var musik- och radioproducenten Bo Magnusson.

Välkommen att se bildspel till höger och ett videoklipp med Eva Magnusson och Erik Ström i Emmerich Kálmáns Dansa vill jag från operetten Csárdásfurstinnan. (Klicka på fyrkanten med hakar i den mörka listen under översta bilden respektive videon för att se bilder och video i större format.) Flera videor från konserten finns på YouTube.
(2014-06-15)

"Dansa vill jag" från operetten "Csárdásfurstinnan", operett av Emmerich Kálmán (1882-1953).<br />Eva Magnusson, sopran och Erik Ström, baryton.<br />Karlbergs Musikkår, Militärhögskolan Karlberg under ledning av Björn Ericson.<br />Hallwylska Palatset i Stockholm den 14 juni 2014.

Sommaropera på Steninge Slott
Upplev Giuseppe Verdis mästerverk Othello i Steninge Slotts historiska och spännande miljö under juli 2014. En miniversion i närkontakt. Inspirerade av Englands framgångsrika sommaropera Glyndebourne erbjuds i samband med föreställningen läckra picknickkorgar till ett fördelaktigt pris att avnjuta i de vackra omgivningarna eller vid dåligt väder inomhus i slottets restaurang.
(2014-06-23)

Sommaropera på Steninge Slott
Upplev Giuseppe Verdis mästerverk Othello i Steninge Slotts historiska och spännande miljö. En miniversion i närkontakt. Inspirerade av Englands framgångsrika sommaropera Glyndebourne erbjuds här i samband med föreställningen läckra picknickkorgar till ett fördelaktigt pris att avnjuta i de vackra omgivningarna eller vid dåligt väder inomhus i slottets restaurang.

Tid och plats:
Juli 1-20, tisdagar och torsdagar kl 19:30, lördagar och söndagar kl 14:00
Steninge Slottsgalleria
Steninge slottsväg, 141 19591 Märsta

Biljetter:
Teaterbiljett plus picknickorg: 495kr/person
Enbart teaterbiljett: 325kr/person
Biljetter kan beställas på Tickster.

Medverkande:
Othello: Peter Tornborg
Desdemona: Anna Eklund-Tarantino, spelar Juli 1,3,5,6,19,20.
Desdemona: Maria Matyazova-Milder, spelar Juli 8,10,12,13,15.
Jago: Tord Wallström
En narr: Björn Sjögren
Piano: Inara Piksa
Cello: Aigars Dzelvitis
Regi: Björn Sjögren
Kostym: Anne-Marie Brinck

Mera information: Peter Tornborg 073-537 77 93, info@operacongrazia.com
(2014-06-23)

Edition Allegro Musik HB | Regattakajen 10 | 120 71 Stockholm
070-543 76 14 | +46(0)70 543 76 14
Org.nr: 916622-3413
Publicerad den 28 juli 1999 | Nypublicering den 28 mars 2013
Senast ändrad den 10 juli 2024
© Copyright Edition Allegro Musik HB 1999-2024
Tillbaka till innehåll