Edition Allegro Musik
För angenäma musikupplevelser
Logotype EAM HB
Till innehåll

Juni 2018

Nyheter > Arkiv 2018
Sextett från Karlbergs Musikkår förgyllde 2018 års Garden Party på Militärhögskolan Karlberg
Lördagen den 2 juni på eftermiddagen inleddes i strålande sommarväder 2018 års Garden Party vid Militärhögskolan Karlberg invid Dianas tempel i den vackra slottsparken vid Karlbergs Slott. Konung Gustaf III lät uppföra templet och det var klart 1792, samma år som Militärhögskolan grundades.

Under tiden som gästerna anlände och togs emot av Militärhögskolans chef Kommendör Anna-Karin Broth underhöll en sextett från Karlbergs Musikkår, Militärhögskolan Karlberg med festlig samlingsmusik. Medverkande i sextetten från vänster i bilden: Åke Nellmer, Nils-Åke Nilsson, Per-Gunnar Kåhrström, Rolf Madestrand (skymd), Göran Frisk och Gunnar Nyström. Klicka på bilden för större format.
(2018-06-02)

Nationaldagskonsert med Arosorkestern på Slottet i Västerås
I många år har Arosorkestern,  symfoniorkestern i Västerås, bjudit på festlig Nationaldagskonsert. Så också i år. Och platsen är det vackra Slottet i Västerås med anor från 1200-talet. På slottet har bland andra Gustav Vasa bott.  

I konserten bjuds publiken på ett tjugotal inslag hämtade från den svenska musik- och sångskatten och med betoning på det som hör sommaren till. Som sångsolister medverkar Eva Magnusson, sopran och Markus Norrman, baryton i klassiker som Kristallen den fina, Land du välsignade och Sverige. I Kristallen den fina har Eva Magnusson sällskap av Bo Grönberg som solist på saxofon. Medverkar gör också den sångglada Tjadangkören och sist men inte minst får publiken möjlighet att låta sina stämband ljuda i en rad allsånger.

Högtidstal hålls av Bo Magnusson. Nationaldagskonsertens dirigent är Helen Grönberg och konsertmästare Christer Norrman. Välkommen att klicka på bilden till höger för större format.
(2018-06-04)

Om sommaroperetter i Österrike i radioserien Plats På Scen! den 8 juni 2018
I säsongens näst sista upplaga av Plats På Scen! bjuder programvärden Bo Magnusson på en bukett med inslag som anknyter till sommarens många operett- och musikaluppsättningar i Österrike, till exempel årets uppsättning av Emmerich Kálmáns operett Gräfin Mariza på den storslagna friluftsarenan i Mörbisch med plats för 6000 åskådare. I programmet är det operettsångarlegenderna Margit Schramm och Rudolf Schock som bjuder på ett av operettlitteraturens vackraste sånger ackompanjerade av Die Berliner Symphoniker under ledning av Altmeister Professor Robert Stolz. I programmet dirigerar Stolz också en egen marsch - Gruss aus Wien - en klassiker i marschgenren. En svensk marschklenod av Viktor Widqvist - Mälardrottningen - med en blåsarensemble ledd av Nils-Åke Nilsson, en av den svenska blåsmusikens främsta företrädare, blir det också. Bland övrigt i programmet en inspelning med Gösta Ekman d.ä. från 1935 av Johnny Bodes och Hasse Ekmans En herre i frack.

Detaljerat programinnehåll finns här >>. Kanal och tid: Radio Viking 101,4 MHz och på Internet www.radioviking.se fredagen den 8 juni 2018 kl 12:00 - 13:00. Repris söndagen den 10 juni 2018 kl 13:00 - 14:00. Programmet finns i programarkivet på www.radioviking.se  under en vecka från och med den 9 juni 2018.
(2018-06-08)
Eva Magnusson, sopran och Karlbergs Musikkår under ledning av Peter Göthe. Riddarhuset 29 maj 2018. Video: EA Musik HB.
Avsnitt från En magisk afton med Karlbergs Musikkår i Riddarhuset, Stockholm den 29 maj 2018
En magisk afton - röst i publiken när Karlbergs Musikkår, Militärhögskolan Karlberg den 29 maj 2018 bjöd på glansfull försommarkonsert med italienska förtecken. En entusiastisk publik fyllde den praktfulla Riddarhussalen i Riddarhuset till sista plats i en försommarkväll med värme och skönhet som även de var av italienskt slag.

Här ovan musikkåren, Eva Magnusson, sopran och Peter Göthe, dirigent i ett avsnitt med italiensk operamusik. Klicka på pilen i mitten för uppspelning. Klicka på bilderna till höger för större format.
(2018-06-09)
Välkommen att se bilderna ovan i större format. För pilen över galleriet och klicka på fyrkanten med hakar.

Finstämd Nationaldagskonsert 2018 med Arosorkestern och sångsolister på Slottet i Västerås
Traditionsenligt bjöd Arosorkestern,  symfoniorkestern i Västerås, på festlig Nationaldagskonsert den 6 juni 2018. Platsen var Rikssalen i det storslagna Slottet i Västerås med anor från 1200-talet. Slottet har bland andra bebotts av Gustav Vasa, den person som genom utnämningen till konung den 6 juni 1523 är en av anledningarna till firandet av Nationadagen just denna dag.  

I konserten bjöds publiken på ett tjugotal inslag hämtade från den svenska musik- och sångskatten och med betoning på det som hör sommaren till. Av publiken mycket uppskattade sångsolister var  Eva Magnusson, sopran och Markus Norrman, baryton. I en varm och innerlig tolkning av Kristallen den fina hade Eva Magnusson sällskap av Bo Grönberg som vackert improviserande solist på saxofon. Markus Norrman briljerade i  Ragnar Althéns Land du välsignade och Vilhelm Stenhammars Sverige. Medverkade gjorde också den sångglada Tjadangkören och sist men inte minst visade publiken stor sångglädje i en rad allsånger.

Högtidstalet med både historiska återblickar, utblickar i dagens samhälle och personliga reflektioner kring Nationaldagen och Svenska Flaggans Dag hölls av Bo Magnusson. Nationaldagskonsertens dirigent var Helen Grönberg. Konsertmästare Christer Norrman.

Välkommen att klicka på bilderna till höger för större format.
(2018-06-09)

Eva Magnusson och Markus Norrman. Nationaldagskonsert, Slottet, Västerås den 6 juni 2018. Bild: EA Musik HB.
Färgrik musikalisk bukett när radioserien Plats På Scen! har säsongsavslutning
I första halvårets 2018 sista upplaga av operett-, musikal- och filmmusikprogrammet Plats På Scen! bjuder programvärden Bo Magnusson på både känd och mindre känd musik av Robert Stolz, Carl Sjöberg, Carl Millöcker, Franz Lehár, Giacomo Puccini, Andrew Lloyd Webber, Håkan Norlén och Noel Gay med sångsolister som Nicolai Gedda, Rita Streich, Elisabeth Schwarzkopf, Hilde Güden, Placido Domingo, Rebecca Luker, Anneliese Rothenberger, Natalie Cole, Rudolf Schock, Ulla Sallert och Connie Francis.

Detaljerat programinnehåll finns här >>. Kanal och tid: Radio Viking 101,4 MHz och på Internet www.radioviking.se fredagen den 15 juni 2018 kl 12:00 - 13:00. Repris söndagen den 17 juni 2018 kl 13:00 - 14:00. Programmet finns i programarkivet på www.radioviking.se   under en vecka från och med den 16 juni 2018.
(2018-06-16)
Högtidlig examensceremoni vid Försvarshögskolan med musikalisk inramning av Karlbergs Musikkår
I den vackra Engelbrektskyrkan i Stockholm, och i strålande försommarväder, genomförde Försvarshögskolan torsdagen den 14 juni 2018 en högtidlig examensceremoni för elever som de senaste två åren genomgått den Högre Stabsofficersutbildningen. För samlingsmusik och musikalisk inramning av ceremonin svarade Karlbergs Musikkår, Militärhögskolan Karlberg med Gustav Lundström som dirigent. I samlingsmusiken framfördes bland annat Ivar Widners Vår Flotta. Bland inslagen i ceremonimusiken fanns Försvarshögskolans marsch av Harry Sernklef, Hermann Ludwig Blankenburgs Helikopterflottiljens marsch, Marcia Carolus Rex, psalmen Den blomstertid nu kommer och Nationalsången. Till detta dryga dussintalet fanfarer med ackuratess anträdda av Nils-Åke Nilsson. Välkommen att klicka på bilden till vänster för större format.
(2018-06-16)
Sextett från Karlbergs Musikkår med festlig musik och fanfarer vid 110-årsjubileum i Försvarsutbildarna
Den 14 juni 2018 firade Försvarsutbildarna Stockholm-Södermanland sitt 110-årsjubileum i samband med en fest- och vårmiddag och med samtidig tilldelning av förtjänsttecken och andra utmärkelser. Festtalet hölls av förbundsstyrelseordföranden, Överste Johan René. För festlig samlingsmusik och fanfarer vid jubileumsfirandet svarade en sextett från Karlbergs Musikkår bestående av (från vänster till höger på bilden) Rolf Madestam, Göran Frisk, Gunnar Nyström, Nils-Åke Nilsson och Per-Gunnar Kåhrström. På bilden saknas Åke Nellmer.  Välkommen att klicka på bilden för större format.
(2018-06-18)Vi önskar er alla en riktigt
Glad och Skön Midsommar!(2018-06-21)
Härlig marschmusik i ännu ett avsnitt från En magisk afton med Karlbergs Musikkår i Riddarhuset, Stockholm den 29 maj 2018
En magisk afton - röst i publiken när Karlbergs Musikkår, Militärhögskolan Karlberg den 29 maj 2018 bjöd på glansfull försommarkonsert med italienska förtecken. Hör här musikkåren under ledning av Peter Göthe i Giovanni Manasses vackra marsch Spirito militare - Kungl. Svea artilleriregementes marsch. Klicka på pilen i mitten för uppspelning. Klicka på konsertprogrammet till vänster för att se det i större format.
(2018-06-28)
Karlbergs Musikkår under ledning av Peter Göthe. Riddarhuset 29 maj 2018. Video: EA Musik HB.
  
  
Edition Allegro Musik HB | Regattakajen 10 | 120 71 Stockholm
070-543 76 14 | +46(0)70 543 76 14
Org.nr: 916622-3413
Publicerad den 28 juli 1999 | Nypublicering den 28 mars 2013
Senast ändrad den 17 maj 2024
© Copyright Edition Allegro Musik HB 1999-2024
Tillbaka till innehåll